Ziua 99/365 din 2021 - Cât am scris


Nu îmi vine să cred că s-au scurs deja 99 de zile din acest an. Ieri nu am scris nimic pentru că m-am simţit epuizată. După 3 zile în care am scris 14 pagini, m-am resimţit la nivelul psihicului. Nu sunt obişnuită să scriu mai mult de 3 pagini/zi.


Azi m-am trezit mult mai liniştită şi cu mai multă claritate. E deja prânzul şi am scris o pagină. Sper ca până diseară să scriu foarte mult şi să trag tare în weekend.


Cu toate că este foarte probabil să nu termin cartea până la data limită, sunt foarte mândră de mine.


Am început să scriu romanul în noiembrie 2018, în programul NaNoWriMo. Deşi atunci scrisesem 45,000 de cuvinte, romanul era departe de a fi terminat.


Din motive personale, au fost perioade foarte lungi în care nu am putut scrie nimic.


La începutul lui ianuarie 2021 erau scrise doar 169 de pagini. Acum sunt scrise 275.


Practic, în 3 luni şi o săptămână am scris 106 pagini, ceea ce înseamnă 38,54% din tot romanul. Am scris în 3 luni cu o capacitate mult mai mare decât am scris în trei ani.


La aceste pagini se adaugă haiku, versuri, scrieri de tip Insta poems, pe care nu le-am numărat.


De ce s-a întâmplat să scriu atât? Pentru că m-am forţat să scriu. Pentru că în bullet journal trebuia să bifez că am scris ceva. Da, au fost zile în care nu am avut forţă să scriu. Şi treaba asta poate fi făcută de oricine.


Important este să nu mai las alte lucruri ca să mă distragă. Să nu mai las social media, Netflix, televizorul, joculeţele pe telefon, problemele altora să mă distragă atât de mult şi să mă concentrez pe ce am de făcut.


Cred că oricine poate să ducă la capăt un ţel, dacă se forţează. Mai am puţin din al meu.

În ianuarie ţelul era să scriu o pagină zilnic. În februarie m-am forţat să scriu câte două. În martie, câte trei, dar am avut mai multe zile libere. Încerc pe aprilie să scriu mai mult de patru pagini, ca să termin.


În acest moment, este necesar ca să termin de scris povestea. Nu prea contează calitatea. Voi avea timp destul ca să editez.


117.862 cuvinte/275 pagini. Cred că am făcut o treabă bună. Mai e puţin.